Gym Plus
Powered by Powerplus
Media
Forward Print

Demo

 Wat is DEMO?

Demo of demogym staat voor demonstratie gymnastiek. Gymnastiek is in dit geval een veelomvattend begrip; het impliceert ook zaken die in het verlengde liggen als turnen, wedstrijdgymnastiek, trampoline, acrogym en dans. Demogym wil de spontaniteit van de gymnast en de vrijheid van de trainer qua keuze van bewegingsvormen en handelen stimuleren. Niet het winnen is het belangrijkste, maar het deelnemen en het leveren van de beste prestatie. Demogym kent alleen maar winnaars. Onderlinge waardering, van elkaar leren en met elkaar optrekken, kenmerken de demogym. Demonstreren is een feest en heeft uitzonderlijke propagandistische waarde. Het samenwerken van jongens en meisjes geeft demogym nog een extra dimensie. Het werkt sfeerverhogend, stimulerend en zal velen motiveren om lid te blijven van een gymclub. Een demonummer kan men op veel manieren ontwerpen. De beheersing van de basisvormen in het turnen, de acrogym, het springen en het dansen is een voorwaarde om een nummer van een goed niveau te maken. De originaliteit krijgt men door gebruik te maken van aspecten als: kleding, mimiek, werken op muziek, lichteffecten en materialen.

Kledij. De kleding moet opvallend zijn qua vormgeving, idem qua kleur, glitter en het moet bij de personen en de nummer passen. De kleuren wekken emoties op, al zijn die niet bij iedereen voor elke kleur hetzelfde. Kleuren hebben net als woorden hun lichte en donkere kanten, positieve en negatieve kanten, positieve en negatieve aspecten.

Mimiek. Mime betekent letterlijk: de kunst om door bewegingen van gezicht en gebaren gevoelens uit te drukken. In een demo is mimiek onmisbaar. Ons leven zit vol met gebaren. We spreken vaak meer met ons lichaam, dan met onze mond. Dit noemt men ook lichaamstaal. De emoties die men in een nummer beleefd moeten met de toeschouwers gedeeld worden. Het plezier wat men aan de eigen uitvoering beleefd moet er van afstralen.

Werken op muziek. Werken op muziek betekent gebruik maken van het ritme om op te bewegen. Duidelijk herkenbare ritmes moeten dan sturend, activerend en motiverend werken.

Lichteffecten. Lichteffecten zijn steeds belangrijker geworden. Het doet de deelnemers meer in het centrum plaatsen, men kan het decor goed uitlichten, men kan er de dode momenten van een show (bijv. het verplaatsen van toestellen) mee camoufleren, accenten in een demonummer beter laten uitkomen en meer kleur geven aan een show. De veiligheid van de uitvoering moet te alle tijde voorop staan boven de effecten van het licht.

Materialen. Bij een demonummer maakt men vaak gebruik van materiaal. Voor demogym betekent het materiaal in eerste instantie, creatief toestellen opstellen en er optimaal gebruik van maken. Door voortdurend naar veilig en origineel materiaal te speuren, komen nieuwe facetten binnen een demonummer. Uiterlijke schoonheid in het turnen is pas echt al ze innerlijk wordt ervaren.

 

 Wedstrijdkalender 2013-2014
 Uurregeling trainingen

   Woensdag  Vrijdag  Zaterdag
 alle groepen

18h00 - 20h00

17h30 - 20h00

 

 groep 1

 

 

15h30 - 17h30

 groep 2

 

 

17h30 - 19h30

 Resultaten 2011 - 2012

 Resultaten 2011 - 2012
 Seizoen 2011 - 2012
 Seizoen 2010 - 2011
 Foto en videomateriaal

Wij zijn steeds op zoek naar foto en video materiaal. Indien u tijdens wedstrijden foto of video opnames hebt gemaakt en u wil die delen met de rest van de club dan kan u steeds contact opnemen met de webmaster om deze op de website te plaatsen.

Stuur daarvoor een mailtje naar webmaster@gymplus.be

Alvast bedankt.
2012 Demo RiccioneHet Demo team neemt dit jaar deel aan het Festival Del Sole in Riccione

 © Gymplus vzw alle rechten voorbehouden, niets van deze website mag gekopieerd worden. - Gebruiksvoorwaarden webmaster@gymplus.be